NAGRADNI NATJEČAJ DALMARE SHOPPING CENTRA

NAGRADNI NATJEČAJ DALMARE SHOPPING CENTRA

NAGRADNI NATJEČAJ ZA KREIRANJE IMENA I IDEJNO RJEŠENJE ZA IZRADU MASKOTE „Dalmare shopping centra“

Priređivač ovog Natječaja „Dalmare shopping centar“ Velimira Škorpika 23, 22000 Šibenik, poziva sve zainteresirane razrednike i polaznike razreda osnovnih i srednjih škola te voditelje vrtićkih skupina s područja šibensko-kninske županije na sudjelovanje u nagradnom natječaju za kreiranje imena i idejno rješenje za izradu maskote „Dalmare shopping centra“

CILJEVI

Ove godine Dalmare shopping centar (u daljnjem tekstu Naručitelj) slavi 20 godina postojanja. Cilj ovog Natječaja je kreirati prepoznatljivu maskotu – vizualno rješenje i ime maskote te na taj način potaknuti i motivirati učenike osnovnih i srednjih škola kao i vrtićke skupine s područja šibensko-kninske županije na kreativni izričaj i timski rad.
Kako će se maskota prije svega pojavljivati na različitim događanjima namijenjenim djeci, upravo je cilj da djeca sama odaberu ime i izgled maskote koja će predstavljati Naručitelja prilikom spomenutih događaja.

TRAJANJE NATJEČAJA
20.02. 2024. – 01.05.2024.

OPIS NATJEČAJNOG ZADATKA I PRAVILA NATJEČAJA

O Naručitelju:

Ime Dalmare dolazi iz dvije riječi: Dalmacija i more. Time želimo pokazati našu pripadnost lokalnoj sredini i želimo se razlikovati od drugih shopping centara koji posluju globalno, a istovremeno kroz suradnju s najvećim svjetskim i nacionalnim brendovima svojim posjetiteljima želimo pružiti vrhunsku uslugu na jednom mjestu. Posebno smo ponosni na lokalne proizvođače i pružatelje usluga koji našem centru daju posebnu vrijednost.
Kako osim domaćeg stanovništva, tijekom ljetne turističke sezone u Dalmare dolaze i brojni strani i domaći turisti, kroz izložbe, evente i sajmove želimo promovirati tradicijske, kulturne i prirodne znamenitosti našeg kraja. Upravo stoga Maskota i njeno ime trebaju biti usklađeni s osnovnim vrijednostima koje potiče Naručitelj:

– Otvorenost prema lokalnoj zajednici kroz organizaciju događanja koji promoviraju tradicijske i kulturne vrijednosti naše sredine

– Snažna povezanost sa drugim dionicima u okruženju kroz stvaranja prepoznatljive točke okupljanja kroz slogan „Dalmare – novi centar Šibenika“

– Centar u koji posjetitelji ne dolaze samo zbog shoppinga, već i zbog zabave i niza usluga koji im omogućavaju da na jednom mjestu mogu obaviti sve.

– Centar koji zapošljava veliki broj stanovnika naše županije i time doprinosi razvoju našeg kraja

Maskota može biti čovjekolika ili osmišljena kao stilizirana verzija neke životinje ili biljke treba biti lako izvediva kao kostim za promotivne aktivnosti i događaje, a potrebno je voditi računa o tome da se maskota može koristiti i na različitim promotivnim i marketinškim materijalima kao što su: digitalni promotivni materijali, leci, plakati, majice, kape, torbice, zastavice i sl.
Maskota će se izraditi u prirodnoj veličini i koristiti u najrazličitijim promotivnim akcijama i programima. Maskota treba biti laka za manipuliranje, pokretljiva i prilagodljiva.
Finalno rješenje birat će se i prema kriteriju izvedivosti maske u svim potrebnim promotivnim oblicima.
Maskota treba biti originalna, prepoznatljiva, imati osobnost, djelovati prijateljski, biti vedra i dopadljiva kako bi se mogla iskoristiti u najrazličitijim promotivnim akcijama.
Preporučljivo je da se u autorskom rješenju za vizualni identitet maskote koristi nekoliko boja, među kojima mogu biti i boje Naručitelja (plava i bijela)
Od Natjecatelja se zahtjeva da zadatku pristupe maksimalno kreativno i savjesno, da njegovo rješenje bude originalno i unikatno autorsko djelo, odnosno kreacija iz vlastite ideacije i iskustva.
Sve fizičke osobe (predstavnici razreda -voditelji timova) sudjelovanjem u Natječaju Naručitelju daju privolu da objavi njihove osobne podatke, odnosno ime, prezime te adresu (grad) stanovanja ako je njihovo rješenje proglašeno najboljim. Ova se privola može u svakom trenutku povući, slanjem pisane zamolbe na adresu Naručitelja ili digitalnog dopisa na: info@dalmare.hr
Osobni podaci koristit će se samo u svrhu provedbe Natječaja i objavu dobitnika.
Natječaj može biti obustavljen i u slučaju okolnosti za koje Organizator ne može biti odgovoran ili koje nije mogao spriječiti, ukloniti ili izbjeći. Organizator zadržava pravo promjene Pravila natječaja ukoliko smatra da postoji opravdani razlog
U slučaju dodatnih pitanja i pojašnjenja, sudionici Natječaja mogu uputiti dopis na: info@dalmare.hr

STRUČNI ŽIRI, NAGRADNI FOND I REALIZACIJA NAGRADA

Stručni ocjenjivački žiri:
Naručitelj natječaja imenovat će stručni ocjenjivački žiri koji će po završetku Natječaja ocijeniti pristigle radove.
Rezultate Natječaja najkasnije 10 dana od njegovog završetka, Naručitelj će objaviti na web stranicama www.dalmare.hr

Glavna nagrada:
Najbolji rad po ocjeni stručnog žirija osvaja jednodnevno putovanje u Gardaland (Italija) za cijeli razred / vrtićku skupinu. U aranžmanu su uključeni:

– Pratitelj putovanja
– Troškovi prijevoza
– Troškovi putnog osiguranja djece
– Lunch paket

Utješne nagrade:

Drugi i treći najbolji rad po ocjeni stručnog žirija osvaja projekciju filma Cinestar-u za cijeli razred/skupinu + sokovi i kokice

Svi prispjeli radovi koji zadovoljavaju pravila Natječaja tijekom mjeseca svibnja bit će izloženi na prigodnoj izložbi prigodom obilježavanja 20 godina Dalmare shopping centra, a svi sudionici Natječaja bit će pozvani na obilježavanje 20. rođendana Dalmare shopping centra, kada će im biti priređen poseban zabavni program u znak zahvale za sudjelovanje na Natječaju.

Realizacija nagrada:

Između 10. svibnja i 20. lipnja (do kraja tekuće školske godine) u dogovoru s razrednicima/voditeljima vrtićkih skupina.

TEHNIČKA UPUTSTVA:

Vizualno rješenje maskote može biti:

– Ilustracija (prihvatljive su sve tehnike)
– Trodimenzionalni model (Skulptura ili 3D računalni model)
Radovi mogu biti dostavljeni u izvornom obliku (Ilustracija na papiru ili nekom drugom materijalu ne manjim od veličine A4) ili u digitalnom obliku (skenirana ilustracija), odnosno u slikovnom formatu JPEG ili PNG u rezoluciji od 300 dpi
Sudionici uz obavezne slikovne formate po želji mogu dostaviti i .ai i .psd formate, no spomenuti formati nisu uvjet za sudjelovanje na Natječaju.
Uz samo vizualno rješenje potrebno je priložiti i kratko tekstualno obrazloženje koncepta, kao i prijedlog imena maskote uz obrazloženje. (prijavnica)
Uz sam rad, potrebno je dostaviti i prijavnicu sa svim potrebnim podacima. Prijavnica se nalazi na kraju natječajne dokumentacije.

Dostava radova:
Radovi se mogu dostaviti na slijedeći način:
– Osobno, dolaskom u prostorije Dalmare shopping centra (3. kat – Uprava) od ponedjeljka do petka od 09 – 15 sati
– Poštom na adresu Dalmare shopping centar, Velimira Škorpika 23, 22000 Šibenik – uz naznaku: Natječaj za Maskotu
– Ukoliko su radovi u digitalnom obliku, slanjem na elektronsku poštu: info@dalmare.hr uz obaveznu naznaku u predmetu: Natječaj za Maskotu

U Šibeniku, 20. 02. 2024.

PRIJAVNICA ZA NATJEČAJ:
1. Ime i prezime autora/voditelja tima/naziv ustanove:
2. Adresa:
3. Kontakt telefon/mobitel:
4. E-mail:
5. Tekstualno obrazloženje vizualnog identiteta maskote:
6. Datum prijave:

 

 

 

VLASTORUČNI POTPIS:
_____________________________
(potpisuje voditelj tima ili
odgovorna pravna osoba)

 

Logitip Zagreb montaža